marți, 20 ianuarie 2009

Daca respecti regulile ratezi toata distractia!..sau nu, chiar ai parte de mai multa (si un altfel de distractie ca in reclamele bune)



Este foarte tare reclama si cu siguranta ca fiecaruia dintre noi ii plac reclamele bune, inspirate care nu respecta regulile. Si asta se aplica nu numai pentru reclame, chiar mergand mai departe putem spune ca suntem fascinati de oamenii non-conformisti, care spun povesti bune, care nu au o viata guvernata de verbul "trebuie".
Pana la urma este mult mai bine sa fii flexibil, este tot ceea ce ne-am dorit. Sigur ca flexibilitatea si creativitatea trebuie facute cu cap.
Ce ne facem insa atunci cand devenim flexibili din cauza anturajului si creativi fara cap? Poate fi distructiv - chiar in detrimentul propriei tale persoane - atunci cand trebuie sa respecti anumite reguli si le incalci doar pentru interesul personal, pentru distractie, pentru ca este mai usor sau pur si simplu pentru ca asa este mai cool intr-un anumit moment, intr-un anumit loc, pentru anumiti indivizi. Acest tip de abordare nu are nimic de a face cu inteligenta, chair frizeaza prostia. Sau daca nu este numai distractie, dar incalca flagrant anumite legi umane, etern valabile - maternitatea, dragostea sau existenta unui om (chiar si a unui animal), locul natal sau strabunii unei persoane - este vorba de lasitate, de incapacitatea asumarii propriilor greseli. Dar cel mai adesea oamenii fac greseli mari pe care nu si le asuma si culmea arata cu degetul spre cei care nu stiu sa faca decat ceea ce trebuie, sa respecte regulile.
Distractia este insa si de partea acestora pentru ca asa obositi de regulile "stupide" pe care le respecta cu sfintenie se pot minuna si pot striga "Mare este gradina ta, Doamne!" si "Ajuta-i ca nu stiu ce fac!"
Bianca (pentru cei pentru care distractia este pe primul plan Didi, Bibi, o taranca proasta)